top of page
download.png
Depositphotos_72777439_XL.jpg

De duurzame warmteoplossing

voor je huis

Vraag je je af of een warmtepomp voor jouw huis nu de oplossing is? Of denk je er aan om je cv-ketel te vervangen? Vanaf 2026 wordt het verplicht om minimaal een hybride warmtepomp te installeren om je woning te verwarmen. Als je huis goed geïsoleerd is, is het misschien nog beter om te kiezen voor een volledige elektrische warmtepomp.

Ben je benieuwd naar wat de beste oplossing is in jouw situatie?

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt op elektriciteit en haalt warmte uit de lucht, bodem of water. Hierdoor is een warmtepomp een energiezuinig systeem. Het rendement van een warmtepomp kan zelfs 400% of meer bedragen.

Energie-efficiënt

Milieuvriendelijk

Warmtepompen verminderen de CO2-uitstoot en verminderen de impact op het milieu. Ze vormen een duurzame verwarmings- en koelingsoplossing.

Verwarmen en koelen

Sommige warmtepompen kunnen zowel verwarmen als koelen, waardoor je het hele jaar door comfortabel kunt wonen zonder de noodzaak van afzonderlijke systemen.

Langere levensduur

Warmtepompen hebben over het algemeen een langere levensduur dan traditionele verwarmingssystemen, vooral als ze regelmatig worden onderhouden.

Comfort

Warmtepompen zorgen voor een constante temperatuur in huis, zonder onverwachte schommelingen. Dit geeft meer comfort.

Subsidies en stimuleringsmaatregelen

In sommige gebieden zijn er subsidies of stimuleringsmaatregelenregelen beschikbaar om de installatie van warmtepompen aan te moedigen, wat de kosten kan verlagen.

Depositphotos_225375322_XL.jpg

Hoe werkt het? 

Een warmtepomp werkt als een ‘warmteverhuizer’. Het haalt warmte uit de lucht, bodem of water en brengt die naar binnen. Hier wordt de warmte gebruikt om je huis te verwarmen. Het proces kan ook worden omgekeerd om te koelen. In plaats van warmte naar binnen te brengen, wordt warmte dan naar buiten verplaatst. Dit maakt warmtepompen energiezuinig en milieuvriendelijk. Ze gebruiken elektriciteit om warmte te verplaatsen, in plaats van het direct te genereren, zoals bij traditionele verwarmingssystemen.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen:

  • Lucht-lucht warmtepompen

  • Lucht-water warmtepompen

  • Grond-water warmtepompen

  • Water-water warmtepompen

  • Hybride warmtepomp

Elk type heeft zijn eigen toepassingen en voordelen, afhankelijk van je behoeften en de beschikbare bronnen.

Hoe weet ik zeker dat een warmtepomp voor mij de beste oplossing is?

Elk type warmtepomp heeft zijn eigen voor- en nadelen en is geschikt voor specifieke situaties. De keuze hangt af van factoren zoals de beschikbare warmtebron, de grootte van het gebouw, de installatiemogelijkheden en het gewenste comfortniveau. Bij Het Verduurzamingshuis begrijpen we dit en realiseren we ons dat elk huis en elke situatie uniek is

Wil je echt inzicht in hoe jij je woning het beste kan verduurzamen? Wij bieden het ISSO-gecertificeerde maatwerkadvies aan. Dit objectieve advies laat zien welke maatregelen het best passen bij jouw unieke situatie, wensen en mogelijkheden. Zo investeer je in de juiste maatregelen met het hoogste rendement!

Neem contact op en wij helpen je graag verder. 

Depositphotos_653486524_XL-1.jpg
bottom of page